Marx för nybörjare

Skriven av – 17 maj 2011

Igår förmiddag hade jag ett ärende i utkanten av stan, men misslyckades med att hitta rätt buss vid bytet på St Eriksplan, och fick då istället tillfälle att driva runt lite planlöst ett par timmar innan jag hade en föreläsning.

På Myrorna stötte jag på boken ovan.  Den råkar även finnas inskannad och uppladdad som pdf, och jag kan verkligen rekommendera den till alla som är det minsta intresserade av Marx eller bara av allmänbildning.  Den börjar med en kort biografi, fortsätter med Marx influenser från antiken till hans samtid, och går sedan in på hans egna idéer.

Halvt tecknad, halvt handskriven, en lättläst och lättsam introduktion för de som inte har lust och ork att plöja igenom tung facklitteratur, men ändå vill kunna namedroppa Marx och Hegel med lite större trovärdighet.

3 kommentarer till Marx för nybörjare

 1. Emil skriver:

  Fint!
  Någonstans i min bokhylla ska jag ha bibeln i liknande serieformat. Propaganda när den är som bäst!

 2. Morsan skriver:

  Åh! Det ska även finnas om Lenin och Sartre och alla möjliga har jag hört.

 3. Stina skriver:

  Hej!
  jag letar efter den om Sartre, vet att jag läste den när jag var typ 20 och att det trillade ner en pollett så jag skulle vilja använda den i min filosofiundervisning på gymnasiet nu. Vet du vad den heter/ var man kan hitta den?

  Förstår att det här är en chansning men det skulle vara guld!

  /Stina