Greatest hits ur ”Full sysselsättning”

Skriven av – 1 juni 2011

Jag har precis läst ut Pontus Lundkvist, en av Sveriges fyndigaste och talangfullaste serietecknare, nya bok Full sysselsättning.  Han är en av de främsta anledningarna att jag fortsätter prenumerera på Galago, som bortsett från hans och några andras bidrag ofta fylls upp av en alltför stor mängd vänsterfeministisk internpredikan utan finess*.

Full sysselsättning består av ungefär lika delar nytt material, material som tidigare varit med i Galago, och sådant han publicerat på sin blogg.  Jag ska inte försöka mig på någon recension, utan nöjer mig med en godtycklig ”best of”-lista helt utan rangordning:

  • Serien om ”hatet i Sverige”, som mynnar ut i en invecklad illustration med pilar som visar kors och tvärs vilka som hatar vilka.  Svenska folket hatar fackpampar och arbetslösa, arbetslösa hatar modern konst, SJ hatar bilister, som tillsammans med jägare hatar lagar och förordningar.  Överklassen hatar blattarna, som hatar bilbesiktningen, som precis som snuten hatar att bli kallade rasister.  Bamse hatar staten och staten hatar feta människor.
  • Anton Abele läser Metro.
  • ”Väljarintervjuer” kring riksdagsvalet, som verkar vara typ konversationer i bloggkommentarsfält och på Facebook.  Om Reinfeldt: ”Han tycker att alla ska ha lika hög skatt, som alla i alliansen tkr, han vill ha bra ekonomi, solidaritet, välfärd och att vi ska vara liberala.  Han har bra åsigter tkr jag :)”.
  • Smygkommunistiska PK-vänsterpyramiden (denna har jag på affisch över sängen).
  • Strippen ovan, som jag inte kunde låta bli att skanna och posta här.

* Jag ska förtydliga att jag inte har något emot vänsterfeminism, men mycket av det som görs på det temat i Galago är alltför banalt.

Stängd