Diplom

Skriven av – 19 april 2011

Jag har hållit på med ett projekt i ett par månader nu, som börjar gå mot sitt slut.

Efter det misslyckade terroristförsöket i centrala Stockholm i december blev folk helt till sig, och många vågade knappt åka tunnelbana längre, eller vistas i folktäta miljöer.  Jag fick höra att jag skulle undvika att gå på Åhléns och handla julklappar, och närstående varnade varandra för att gå nära kvarlämnade väskor i kollektivtrafiken.

När man börjar förändra sitt beteende har ”terroristerna” (med en något alarmistisk benämning) redan vunnit.  För att påminna folk om detta har jag placerat ut påsar fyllda med lite blandat skräp.  Jag har lämnat efter mig dem på tunnelbanesäten, perronger, på gatan, och andra platser med mycket folk på.  I påsarna har också legat ett diplom.  (Klicka så blir den större om det inte är läsligt.)

De flesta gånger har jag bara gått ifrån påsen utan att se mig om, men i några fall har jag faktiskt sett någon titta i den.  Så än finns det hopp om mänskligheten.

5 kommentarer till Diplom

 1. emil skriver:

  åh, sånt här älskar jag!
  förresten vill jag gärna ha ett ex av ditt fanzine. hur lösa?

 2. Morsan skriver:

  Tack!

  Tja, det står ju 20 kr, men det känns lite girigt att sitta här och gnugga fingrarna. Jag har tyvärr inga ex färdiga, men jag kan fixa så fort jag kommer till skolan och kan använda skrivaren där.

 3. emil skriver:

  att ta betalt för porto är inte girigt, så jag kan absolut betala. annars kan du få något av mig i gengäld, fixade fram lite nya grejer i förra veckan.
  du kan väl hojta till när du varit i skolan osv. helt enkelt!?

 4. Morsan skriver:

  Ett ex skickas din väg imorgon! Tar gärna emot något eget verk :)

 5. emil skriver:

  hurra!