Fanzinenummer

Det kom ut sex nummer av fansinet Morsan & Mötley Crüe, och tre nummer av det mer fiktionsfixerade Glömvärld/Glemverden/Krämväder.  Alla nummer är slut.

Moderligt Crème-Wäder (Krämväder #3 & Morsan #6) – slut

Noveller, intervjuer och däremellan.  56 sidor.  Anekdoter, recensioner av Super Mario World-hack, samtal med Thomas K Jensen och Robert Gustafsson (ej den kände), om exotica och Ìxtahuele, Linus Sjöblom.  Övriga medverkande: Hilda Hagman, Britt-Marie Hansson, Johannes Göransson.

Glemverden #2 – slut

En skiva med tjugo låtar om ditten och datten.  Nej, mest om mitt liv och så byts det av med lite mer allmängiltiga saker ibland.  Låter lite som Vit päls, i alla fall textmässigt.  Ska inte dilla för mycket om det.  Lofi.

Morsan #5 / Glömvärld #1 – slut

Trippelsplit mellan två versioner av Morsan #5 och Glömvärlds första nummer.  Om antikapitalism i vardagen (reklam, motorfordon, konsumtion osv), intervjuer, brandtal av Thomas K Jensen, recensioner av facebookstatusar, noveller, pastischer, med mera.  Vindlande layout med ännu fler typsnitt än illustrationer.

Morsan #4 – slut

Om nödvändigheten eller meningslösheten av bekräftelsebehov, om politisk konst, kreativitet, underjordskultur, recensioner och inte minst ett virrvarr av tankar och händelser uppkomna av flytten till Lund.  Väldigt gnälligt men lite roligt skrivet på sina håll.

Morsan #3 – slut

Gruppdiskussion om meningen med att minnas sin tonårstid, jag minns min tonårstid, Vit päls, Johanna Nilsson tittar på tv, mm.  Ladda ner som pdf här.

Morsan #2 – slut

Intervju med Mats Holmberg, mumblecore, Guy Fawkes, mm.

Morsan #1 – slut

Morsan & Mötley Crüe #1

Merriweather Post Pavilion, årets bästa skivor, frimärkspriser världen över, mm.

2 kommentarer till Fanzinenummer

 1. Jonas skriver:

  Hej! Kunde inte skicka till din e-post så jag får lämna in det här som en kommentar istället:

  Hej Edvin, var det eller hur?
  Tyckte om dina texter i senaste numret av DGS och blev glad när jag såg att du gör fansins! Det är inte varje dag, eller ens varje år, man ser någon göra det. Skulle gärna byta båda numren av Morsan och Mötley Crüe mot mitt eget fansin Garderobliv (av vilket jag har två nummer) om du är intresserad. Jag ska själv föreställa en fansinist och i god fansintradition går det år mellan numren, men gnäll åsido så vill jag få till en reinkarnation av fansinformatet helst i form av en ondsint, extremt stor och lömsk best som slukar tidsskrifter så att finkulturhattarna flyger. Eller jag vet inte, jag borde gå och lägga mig, men någonting sånt.
  Håller inte med om att dina texter var de sämsta i numret. Särskilt diplomtexten var välformulerad och idén var riktigt fin. Var i London nu i somras och tänkte ofta på alla affischer och påannonseringar som varnade människor att hålla koll på skumma kassar och kvarglömda väskor. Där omhändertar och förstör de t.o.m. sånt folk glömmer. Jag säger inte att de inte har skäl till oro, men det går lätt överstyr och man hamnar i paranoians klor. Men jo, jag gillade dina bidrag. Hela numret var starkt, så pass starkt att man kan tro att materialbristen var av godo, att mycket skräp sållats bort. Å andra sidan fanns det en del saker jag saknade från andra nummer.
  Nu slutar jag skriva. Hör av dig om bytesförfrågan faller i god jord.

  Allt gott,

 2. Morsan skriver:

  Vad himla roligt! Jag byter hemskt gärna mina två nummer mot dina! Jag har knappt fått chansen att läsa några fansin, de enda jag har är ett par punkfansin jag köpte på Kafé 44, men det är liksom en helt annan genre.

  Det var hemskt vad mothugg man fick på det där om att mina texter skulle vara sämst… det var väl mest för jag tyckte särskilt diplomtexten stack ut en hel del från all den övriga, friflytande prosan och var onödigt tillkrånglad, inte så mycket någon destruktiv självpik. Hmm. Jag gillade hur som helst också senaste DGS.

  Jag får ju svara här i brist på andra kanaler, väldigt mystiskt att mejlen inte funkade, vad hände, studsade den tillbaks? Det känns lite underligt att kommunicera så här. Prova diversedingbats@gmail.com annars, men det är en gammal mejl jag inte använder annat än i nödfall. Ser mycket fram emot att läsa Garderobliv!