Mitt smultronställe i SAOL

Skriven av – 19 november 2011

Om man stirrar tillräckligt länge på bara den där raden börjar tanken ganska lätt göra sitt.  Rekonstruerar fram sig en hel ordbok med bara tralala och hoppsansa.  Jag tycker det är lite fint, att Svenska akademien högtidligen sammanträder för att bestämma sig för om fallerallanla ska hänvisa till fallerallan eller strykas helt.  Om det inte är dags att modernisera ordlistan med några färska inlån, som woohoo och trololol.  Peter Englund agiterar för sin sak, men Sture Allén motsätter sig.  Dispyten når ingen lösning den här gången, men man har i alla fall enats om föra in åhåhå mellan åhå och åhåjaja.  Kristina Lugn ville ändra definitionen av rajdidaj från rajtantajtan till rajraj, men den idén vann inget gehör.

Verkligheten smyger sig via tralla och trallgolv sakta på, och framme vid tranbär är illusionen bruten.

Stängd