Hej då, välkommen vidare

Skriven av – 11 januari 2014

Har väl skrämt iväg de sista små läsarna vid det här laget, efter ett drygt kvartals tystnad, men för sakens skull vill jag avsluta meningen med punkt.  Jag kommer inte uppdatera här något mer, bloggen har spelat ut sin roll.  Det mesta som hör hemma här har jag slutat producera, fansinet får anses nedlagt.  Jag har för avsikt att skala ner min kreativitet till styrfart men inte mer.

Här är min soundcloud: SOUNDCLOUD
Här är min bandcamp: BANDCAMP

På den första lägger jag upp lite smålåtar ibland och på den andra kommer det komma upp en hel skiva till så småningom.  Den kommer låta som om [ingenting] och Vit päls gjorde covers tillsammans på Hanna Hirsch-låtar skrivna av Vasas flora och fauna.

Hej då.

Mina rötter är starka och djupa

Skriven av – 26 september 2013


Skrev klart texten till den här i förrgår och spelade in. Originalet handlar om träd, men jag är inte så jätteintresserad av träd.

Någonstans i Sverige

Skriven av – 28 augusti 2013

Offentliggör den här nu tills vidare så ni kan bekanta er med den.  Det kommer mer senare.

Man måste klicka.

Recension av fansinet Pellucid Occlusion

Skriven av – 10 augusti 2013

Nedan följer en recension av fansinet Pellucid Occlusion, av Martin Hollmer.  Utkommet i år, finns säkert ex kvar.  (Jag har ett extra!  Bytes mot något åtråvärt.)  Kontakta honom på martin.hollmer@gmail.com och se hans blogg på martinhollmer.blogspot.com.

16:42

Saker jag inte gillar:

- Jävla hippieflum
- När folk ska vara så jävla överlägsna och säga att ”men vi vet ju faktiskt inte allting om hur världen fungerar, så det kan ju [lika gärna] vara så här, dvs helt jävla löjligt ockultpsyko” eller ”men för MIG kanske världen fungerar så här”

Okej, det jag stör mig på är när folk inte kan eller vill skilja på

a) hur världen faktiskt fungerar,
b) vår fenomenella uppfattning av hur världen fungerar, och
c) mänskliga konstruktioner och metaforer för hur världen fungerar, som tjänar ett visst känslomässigt, religiöst eller praktiskt syfte.

Jag menar inte att världens objektiva konstitution är den enda relevanta. Jag tror*, även om min specifika ståndpunkt i just den här frågan inte är central, att det objektiva är i allt väsentligt bortom människans räckhåll, och att vår fenomenella uppfattning av världen är det enda vi kan luta oss mot. (Dvs. ”det där är ett bord, kärlek finns, jag hör ljud”; även sånt man måste göra grundligare undersökningar för att ta reda på, som fysikaliska fakta om atmosfären på Venus osv, tillhör vår fenomenella uppfattning av världen.) Merleau-Ponty, George Lakoff mfl ger många bra exempel på effekter i vår upplevelse av världen som uppenbart grundar sig i vår mänskliga beskaffenhet hellre än någon objektiv egenskap i världen; ta exemplet med en röd fläck på en vit vägg. När vi ser fläcken har vi upplevelsen att det vita ”egentligen” sträcker sig bakom fläcken, att det röda avbryter ett kontinuerligt fält av vit färg. Den uppfattningen har ingen objektiv grund (åtminstone inte i någon objektivitet bortom människans egen sammansättning), men är ändå fullt sann och verklig. Det är en subjektiv upplevelse av världen med bas i hur människan som varelse fungerar.

Gränsen mellan b) fenomenell upplevelse och c) instrumentell metafor kan vara grumlig. Distinktionen är kanske inte alltid jätteviktig att göra. Spekulativa funderingar av typen ”tänk om det finns en världsande”, ”varje levande organism kanske har en osynlig aura som bara kan uppfattas i ett visst sinnestillstånd” osv är hur som helst inte några gränsfall, utan tydliga exempel på konstruktioner som skapats för att hantera företeelser som på något sätt känns problematiska. Det är inte perspektiv på världen som ofrånkomligen infinner sig i alla människor för att de är människor, utan hypoteser på en högre abstraktionsnivå (och inte hypoteser som grundar sig i opartisk observation, likt naturvetenskapliga hypoteser som också är abstrakta, men abstrakta i förhållande till vardagliga observationer såsom utökade bihang till dessa; andliga hypoteser om etersubstans osv är abstrakta utan förankring i några konkreta sinnesdata). Om b) handlar om världen så som den omedelbart uppenbarar sig för oss (och extensioner därav med hjälp av pålitliga verktyg och metoder) så är c) det som inte går att härleda till något i b), grovhugget uttryckt.

Jag är inte någon vetenskapsrunkare och avskyr såna, men jag blir jävligt irriterad när man inte vet att hålla rätt sak på rätt plats, och skilja på A och B när det behövs. I fansinet ”Pellucid Occlusion” läser jag: ”If you can discuss metaphysical ideas with people, remember to try not to persuade or make it logical. Just focus on whatever you believe in the present, in an interesting, respectful and listening way. Tell ‘em just how you feel.” (understrykning i original) NEJ! Om just den här samtalspartnern vill diskutera c) hippiespekulationer så är jag på! Men det måste för allt i världen gå att diskutera a) världens objektiva konstitution och b) världen så som den omedelbart uppenbarar sig för oss, UTAN att blanda in spekulationer som inte i första hand syftar till att ge en förståelse av hur världen faktiskt ser ut och fungerar (utan istället syftar till att fungera som verktyg i vår mänskliga samvaro och umgänge med naturen, etc).

Om jag vill diskutera metafysiska idéer vill jag kunna göra just det. Om du vill diskutera auror och schamanism är det för att du anser att det kan hjälpa dig att få styr på tillvaron och ge dig någonting att förankra dina känslor i (eller något liknande), men säg då det! Blanda inte ihop saker, blanda inte bort korten.

Rörigt som fan men jag tänker inte korrläsa och redigera om.

—–

* Obs: ”tror” som i ”jag tror att klockan är typ halv sex”, inte som i ”jag tror att Jesus är guds son”.

17:34

Att sen ”riktiga” metafysiska diskussioner om tex tidens beskaffenhet osv ofta tenderar att urarta i innehållslöst blaha är en annan sak. Det är för att folk är för inkörda på att människan skulle ha någon tillgång till universums objektiva egenskaper, vilket är höjden av hybris. Hippieflummets svaghet är i och för sig inte så annorlunda; bara för att det för dig som människa verkar skönt och praktiskt att ex nihilo postulera att varje mänsklig varelse, insekt och buske har en andlig livskraft eller vad du vill så betyder ju inte det att världen ser ut så. Det betyder att det är en praktisk konstruktion eller metafor. Och i de fall som ingen hävdar mer än så, vilket händer, så får man vara intellektuellt ärlig och erkänna det öppet: att ens hypotes inte befinner sig på samma spelplan som hypoteser om metafysiska eller fysiska fakta. Och då kan man inte heller ställa sin spirituella shakra-idé i andra ringhörnan mot såna, väsensskilda, teorier, utan acceptera att flumgrejen kan vara ”sann” på ett praktiskt, mänskligt plan, den fysiska hypotesen ”sann” på ett fenomenellt plan och den metafysiska teorin ”sann” på ett objektivt plan. Man har ingen rätt att vara självbelåten och tro att man är en större fritänkare än de där andra, för det är man inte.

17:52

Utöver det innehåller fansinet några ganska fina kollage och en snygg layout, nästan allting är handskrivet och pappret är något liggande uddaformat hophållet med jungfruben.  Tyvärr helt på engelska.

Impulsåtgärd

Skriven av – 3 augusti 2013

Jag kom hem sent och fick för mig att fixa Bandcamp.  Det hade jag visserligen tänkt på ett tag men nu har jag hittat ett artistnamn jag inte skäms över.  Så nu kan man hur som helst lyssna, ladda ner osv Glemverden #2 även här.  I höst eller vinter kommer jag ha spelat in en skiva till.

Här är en sån där grej:

EDIT: Haha, typ tre inlägg ner har jag precis lagt upp dem på Soundcloud. Det är någon som är pepp. De kommer ryka därifrån förr eller senare basatt nivet.

Läget?

Skriven av – 12 juni 2013

Jag hoppas ni är besvikna på mig och undrar var jag håller hus.  Kastanjegatan 7.  Jag har lite grejer på gång, måste bara ta tag i det, men har kommit lite till att jag inte bara vill göra samma jävla skit om och om igen, ni fattar.  Tills jag dyker upp igen med nya fräscha grejer kan ni kolla in Det grymma svärdet #15 som släpps snart, och ser ut så här:

Jag medverkar med en serie ni redan har läst och en låt på den medföljande kassetten.

Annars kan ni hitta mig på Skunk.  Återkommer.

Människor

Skriven av – 2 maj 2013

Nu har jag inte skrivit på jättelänge och det beror på att jag har haft roligt ändå.

Gjorde äntligen slag i saken och installerade hur som helst nyss Firefox-pluggen FoxReplace, som byter ut ord på webbsidor mot andra.  Om man kör den på Flashback och byter ut kvinna, man, tjej, kille mot människa; kvinnlig, manlig mot mänsklig osv, så blir faktiskt relationsforumet nästan helt läsbart.  Majoriteten av trådarna låter då så fullständigt löjeväckande absurda som man annars riskerar att glömma bort att de redan är i originalskick.

Några exempel:

Förakt mot lösa människor, en mänsklig instinkt?
Ja, som rubriken säger.

Är detta en mänsklig instinkt?
Alltså i våran natur att se ned på människor som har blivit betäckta av många människor tidigare?
Detta ämne har kommit upp ofta i min vänskapskrets som är skapligt stor och av alla mänskliga vänner jag har så vet jag bara 1 som inte bryr sig så mycket om en människas tidigare bagage, resten önskar mer eller mindre att människan dom inleder ett förhållande med har haft så lite partners som möjligt innan.

Känner människor kärleken lika stort som människor?
Shena!

Jag har gått runt och grubblat på en fråga ett tag nu, och det är i fall kärleken är lika stark hos människor som hos människor?
Då jag själv är människa så vet jag ju hur det är att vara kär i en människa men kan en människa sakna en människa på samma sätt som en människa saknar en människa ? eller har det helt med person till person att göra och inget med könet?

Då jag blir tveksam på att människor känner lika mycket attraktion till människor som vi människor känner till människor är då det kommer upp massor av trådar hur en människa ska ta kontakt med människor hela tiden och aldrig tvärtom… ^^

Jaja,
//Livinit up

Människor som ger ut nummer och sedan inte svarar. Hur tänker ni?
Asså vafan är det som händer! Är relativt nybliven singel och härjar en del på stan. När jag får napp på en människa så blir det sällan att man får knulla men oftare att man får ett nummer.

Nu till frågan; Hur tänker ni människor när ni ger ut ert riktiga nummer till en människa och sedan inte svarar på varken flörtiga sms eller samtal? Är ni galna?

Om ni installerar pluggen kan ni ladda ner den här inställningssamlingen till att börja med, och lägga till egna ersättningsregler om ni märker något som slinker igenom.

Låtarna från i höstas

Skriven av – 7 april 2013

I någon slags fåfäng förhoppning om att fler än två personer skulle vara intresserade bestämde jag mig i höstas för att släppa de tjugo låtar jag just hade skrivit och spelat in endast på CD-r.  Min önskning besannades, men på grund av hybris, generositet och för att slippa bränna ut fler skivor har jag nu laddat upp hela härligheten på Soundcloud så den som känner sig hågad kan lyssna den vägen.

Det är texterna som är det viktigaste och helheten är större än varje enskild låt.  Är tanken.

Appell till mina gelikar

Skriven av – 31 mars 2013

Ny låt jag har spelat in, som heter som rubriken.  Kör lite lofi den här gången och spelar in på kassett, samt sjunger fel (”inte plugga” istället för ”inte jobba”).  Så det kan gå.

Moderligt Crème-Wäder (nr. 6 resp. 3)

Skriven av – 9 mars 2013

Nytt nummer av Morsan & Mötley Crüe därjämte Krämväder är här!  Krämväder är alltså fortsättningen på Glömvärld och Glemverden.  Allting är mycket förvirrande och det hoppas jag att ni bara accepterar.

56 sidor text (obs vacker typografi) och lite bild.  Innehållet är som syns på omslaget ovan: intervju med Ìxtahuele (skitbra band som alla borde lyssna på) och en introduktion till den genre de spelar; intervju även med teaterregissören Robert Gustafsson (inte den) som talar om sina konstnärliga idéer och metaidéer; noveller och halvnoveller, mer därtill.  TV-spel, anekdoter, med mera.  Med mera!

Vad ska vi säga, 14 kronor, självkostnadspris?  Det går givetvis finemang att idka byteshandel också.  Mejla mig på bong symbol bongrouge punktum com.  Kommer säkert att finnas i butik också, typ Rundgång, ganska snart.

Morsan nummer fyra och fem finns fortfarande kvar i några ex om någon känner sig sån också.