Rekommendation

Skriven av – 28 januari 2012

Jag måste slå ett slag för ett av de finaste fansinen jag någonsin kommit över.  Det heter Paris sover och består av tolv A5-sidor lösryckta fraser från vad som ser ut att vara intern korrespondens på något företag eller myndighet.  Det låter fruktansvärt torrt, men faktum är att det är det roligaste jag läst på länge.

Jag associerade till mina egna kassettkollage och The Books när jag läste det första gången, eller varför inte Jan Stenmark.  Saker tagna ur sitt sammanhang och ihopklistrade till något som blir fullständigt absurt och samtidigt väldigt humoristiskt.  Man kastas in med huvudet före på första sidan: ”Nu är det dags igen – känner du Lars Eriksson på Fastighetsavdelningen?”, och sen följer alla möjliga uppmaningar, konstateranden och uppräkningar, och vartefter jag läste mera och försökte hitta något sammanhang kände jag hur skrattet inte kunde låta bli att bubbla upp med jämna mellanrum.

Kortfattad recension: skitbra, köp!  Mejla parissover@gmail.com eller gå till Rönnells antikvariat i Stockholm, där det enligt utsago ska finnas exemplar kvar.  Det enda negativa är det aningen tilltagna priset 30 kronor, men i gengäld är häftet trådbundet och väldigt fint layoutat.

Stängd